22-01-07

Kalken

Nadat we een gedeelte hadden geschoren (vrij zwaar werk: het stro zit namelijk goed op mekaar geperst en laat zich zo gemakkelijk niet scheren), konden we een mengsel van water en kalk aanbrengen.30-Kalken-voorgevelOok 's avonds werd er gewerkt: met een mobiele halogeenlamp zie je het kleinste gaatje.31-Kalken-savonds

23:26 Gepost door Rik & Nathalie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

'k zag 2 beren muurkes scheren, oh dat was een wonder ....

Gepost door: Béa | 24-01-07

kalken wij zouden onze strobalen muur (noordkant) willen kalken. eerder dan leemen gezien we geen dakoversteek hebben en kalken veel beter waterafstotend is.
Welke kalk hebben julie gebruikt.
Welke weersomstandigheden zijn belangrijk voor kalken? (droog/nat; koud:warm, ..)
manu

Gepost door: manu | 02-06-08

re: kalken Hallo Emmanuel,

Bedankt voor je reactie op onze blog. Voor het kalken hebben wij het volgende gedaan:
2 lagen Parlumière Claire (verkrijgbaar bij Façabelle of Remmers in Heist-op-den-Berg)
bewapeningsnetten op de 2de laag bevestigd
1 laag Parexal met een kleurtint

Recent hebben we ook nog een hydrofuge laten plaatsen: deze maakt het geheel waterafstotend en zorgt ervoor dat vuil makkelijker van de muur kan "gewassen" worden. Deze hydrofuge is echt wel aan te raden aangezien kalk werkelijk zuigt. Bij ons was er bijvoorbeeld modder gespat tegen de voorgevel toen we met de auto vertrokken en de kalk heeft dit opgezogen. Dit hebben we dan met heel veel water moeten weg doen wat niet echt makkelijk was. Recent had een vogel zijn lading str**t op onze achtergevel gemikt. Gezien de lading moet het een grote geweest zijn... Het is er met een beetje zeepsop makkelijk afgegaan want de hydrofuge deed haar werk prima.

Indien je meer wil weten over verschillende natuurlijke kalkmortels kun je de heren van Gevelco uit Genk gerust bellen met onze groeten.

Hopelijk hebben we je wat meer info bezorgd?

Heel veel succes verder met jullie project.

Groetjes,Rik & Nathalie

Gepost door: Rik & Nathalie | 05-06-08

De commentaren zijn gesloten.