02-01-08

Niet stil gezeten!

Hier zijn we weer! We hebben helemaal niet stil gezeten, wel integendeel! De terasjes van de kinderkamers zijn geïsoleerd, maar nog niet afgewerkt. Dit staat binnenkort op de agenda. Binnen daarentegen... ALLE geraamtes van de binnenmuren zijn klaar! Enkel met 1-tje zijn we weeral aan het twijfelen geslagen. We willen het licht van de westkant vangen ´s avonds en toch afgezonderd kunnen werken in onze bureau-ruimte. Hier zijn we de mogelijkheden nog aan het afwegen. Hoe dan ook, we hebben nu een concreet zicht op de indeling van de benedenverdieping en we zijn er zeer tevreden over. Hoe dat er allemaal uitziet? Zo:

Binnenmuren-beneden-schuifdeur

 Binnenmuren-beneden-achterdeur

 

21:18 Gepost door Rik & Nathalie in Bouw | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Geluidsisolatie? Hoi Rik & Nathalie,

Ook van ons beste wensen voor 2008. Wij hebben de kerstvakantie gebruikt om verdieping te leggen en te lemen. Een vraagje over de binnenmuren...
Hebben jullie akoestische isolatie voorzien?

Steven

Gepost door: Steven Verjans | 07-01-08

Re:Geluidsisolatie? Hoi Steven,

Waar we het nodig achten hebben we inderdaad geluidsisolatie voorzien. Anderzijds gaat de opbouw van de muren reeds voor demping zorgen (gipsvezelplaten-OSB-ontdubbelde kepers-OSB-gipsvezelplaten). We gaan bepaalde ruimtes "isoleren" van de andere zoals bijvoorbeeld de berging beneden. Daar bevindt zich alle techniek die lawaai maakt en we willen 's avonds niet gestoord worden door diverse pompen of een douche enz.Ook in de teokomst willen we dit toepassen op de kinderkamers boven. We denken aan rotswol als isolatie hier, maar daar hebben we ons nog niet in verdiept. We kennen bijvoorbeeld ook de Gutex producten, maar nog van geen enkele de prijzen.

Groetjes,

Rik

Gepost door: Rik | 08-01-08

De commentaren zijn gesloten.