21-01-08

Huizenjacht

De kater op zondagochtend was werkelijk te groot... zaterdagavond zijn we een beetje te hard doorgezakt (nu ja, het mag ook wel eens, niet?) en konden we er echt niet uit. Snel werd duidelijk dat het vastlijmen van de EPDM werkelijk onverantwoord zou zijn... Aangezien er een familiefeestje op het programma stond in de late namiddag, beslisten we om een sprokkeldagje te houden en eens op strobalenhuizenjacht te gaan. Het afgelopen jaar en 8 maanden dat we met ons huis bezig zijn, hebben we nog andere collega strobalenbouwers leren kennen. Een greep uit de projecten (voor degenen die niet op deze blog vermeld willen worden: mail ons gerust adhv de knop links boven. Voor diegenen waar we niet geraakt zijn en wél willen vermeld worden: stuur ons ook via de knop linksboven een mailtje met wat foto's en we voegen er 1-tje toe):

Jeuk-Gingelom (Mario en Liesbet):

Mario-Liesbet

 Schulen 1 (Steven Verjans, ook hier te vinden: http://www.flickr.com/photos/sverjans):

Steven

Schulen 2 (Kurt Karremans):

Guy-Cornet

Andere projecten zijn er nog in:

- Henis-Tongeren (Eric): http://huisvanstro.skyrock.com/

- Heusden zolder (Tim)

- Mol (Jan)

- Limerlé, provincie Luxemburg: http://www.bloggen.be/lapaillote/ 

en uiteraard nog in Valmeer, Mal, Sluizen, Lommel, Noorderwijk, ... 

Toch nog even vermelden dat de huizen op de bovenstaande foto's allemaal door dezelfde aannemer zijn gezet: J&C bvba uit Tongeren.

10:05 Gepost door Rik & Nathalie in Bouw | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Terrassen

De terrasjes van de kinderkamers schieten slechts zeer traag op. Hoofdzakelijk omdat we er enkel in de weekeindes aan werken aangezien we dan overdag kunnen werken met voldoende licht. Anderzijds is het ook ontzettend belangrijk dat het perfect gedaan wordt: één foutje en de living wordt nat... De vensterbanken van de terrasjes zijn trouwens zo goed als in orde: we heben ze vastgelegd en tamelijk hellend om zeker al de regen af te voeren die erop valt. Hiervoor hebben we een doorlopende regel betonplexplaat op het skelethout vastgelijmd. Door het vastschroeven van de vensterbanken zelf, wordt de regel automatisch vastgedrukt. Met houtpasta hebben we de schroeven weggewerkt en de naden dichtgesmeerd. Enkel nog wat afwerkingsregels aan de binnenkant erop plaatsen en ze zijn helemaal klaar. Achteraan hebben we al de randen met silicone afgewerkt. We gaan misschien voor de voorkant eerst eens kijken of er gespecialiseerd materiaal is om dit te doen. Ook met het oog op het afdichten van de ramen: hier gaan we ook nog op zoek naar het juiste materiaal.

Op de foto's ligt er trouwens al EPDM-folie op de grond, maar die ligt nog niet vast. 

Regel-vensterbanken

 Terras-achter

 Terras-voor

 Terras-silicoon

 

 

09:48 Gepost door Rik & Nathalie in Bouw | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Vorderingen Binnen

We hebben goed gewerkt deze week. Op één avond hebben we OSB-platen gezet aan 1 kant van het geraamte van de muren in de keuken en in de living. We gaan de muren eerst van OSB-platen voorzien om makkelijker de positie van stopcontacten en schakelaars te kunnen bepalen. Dit werkt makkelijker (denken we toch...) En nogmaals is het leuke aan houtskelet gebleken: toen de geraamtes van de binnenmuren klaar waren, zagen we dat de deur in de berging in feite heel veel plaats innam. Daarom hebben we de deuropening hiervan aan de andere kant van de hoek geplaatst. En dit allemaal op 1 avondje. Momenteel ziet het gelijkvloers er zo uit:

Living-keuken

 Boke zag dat het goed is...

 

En langs de andere kant ziet het er dan zo uit:

Berging

 

 

09:41 Gepost door Rik & Nathalie in Bouw | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-01-08

Eerste werk in het nieuwe jaar

GELUKKIG NIEUWJAAR!! We wensen iedereen het allerbeste voor 2008! Voor onszelf nog wat energie en goede moed, maar gezien het tempo dat we opschieten, krijgen we vanzelf een energieboost af en toe. De schitterende kerstvakantie zit er ondertussen op (rust afgewisseld met werken aan ons huis), en de eerste dagen van het nieuwe jaar zijn al zeer productief geweest. Onze allereerste douchekraan is reeds geïnstalleerd op de aansluitingspunten. Ook ernaast, waar de lavabo komt te staan, hebben we de aansluitingskraantjes reeds gezet én tenslotte ook al op het toilet beneden. Euh... nog maar ééntje te gaan en we zijn al klaar op het gelijkvloers... Hoe we precies te werk zijn gegaan zie je op de laatste foto in deze post met een kapotte gipsvezelplaat als richtpunt:

Kraan-douche-beneden

 Aansluiting-water-WC-beneden

 

 

21:43 Gepost door Rik & Nathalie in Bouw | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sanitair

Jaja, jullie lezen het goed: tijdens de Kerstvakantie zijn we aan het sanitair begonnen. En weet je wat? Dat gaat als een trein! Eerst hebben we de afvoeren gelegd, streepjes getrokken om later de juiste hoek nog te weten en dan alles aan mekaar gelijmd. Op zondagnamiddag zijn we begonnen met de koudwaterleidingen en na een uurtje of 2 lagen ze al allemaal klaar! Ondertussen hebben we ook de regenwaterleidingen gelegd en de warm water leidingen. Voor wie op de details let: er staat inderdaad een router op 1 van de foto´s: wij zijn terug online!

Afvoer-WC-douche-boven

Collector-koud-en-router

21:34 Gepost door Rik & Nathalie in Bouw | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Niet stil gezeten!

Hier zijn we weer! We hebben helemaal niet stil gezeten, wel integendeel! De terasjes van de kinderkamers zijn geïsoleerd, maar nog niet afgewerkt. Dit staat binnenkort op de agenda. Binnen daarentegen... ALLE geraamtes van de binnenmuren zijn klaar! Enkel met 1-tje zijn we weeral aan het twijfelen geslagen. We willen het licht van de westkant vangen ´s avonds en toch afgezonderd kunnen werken in onze bureau-ruimte. Hier zijn we de mogelijkheden nog aan het afwegen. Hoe dan ook, we hebben nu een concreet zicht op de indeling van de benedenverdieping en we zijn er zeer tevreden over. Hoe dat er allemaal uitziet? Zo:

Binnenmuren-beneden-schuifdeur

 Binnenmuren-beneden-achterdeur

 

21:18 Gepost door Rik & Nathalie in Bouw | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |