17-03-08

Afgelopen weekeinde

We hebben weeral goed gewerkt de afgelopen dagen. Het ging zelfs zo goed vooruit dat ik geen foto's heb kunnen maken. Ik heb nl eindelijk de muren van de keuken en de living kunnen pleisteren: alle voegen en schroeven zijn verdwenen achter een laagje gips.

Ondertussen staat ook de scheidingsmuur tussen de living en de bureau. Hier hebben we gewerkt met gyproc platen van 9,5 die we dubbel hebben geplaatst op een kepergeraamte dat 40cm van mekaar staat. En weet je wat? VRE-SE-LIJK!!! Wie heeft er toch ooit zo een slecht materiaal op de markt toegelaten?? We probeerden de platen op mekaar vast te schroeven, maar de schroeven draaiden omiddellijk zot... Je kon aan de achterkant van de muur de schroef er met je vinger terug uitduwen! We hebben dan toch maar volgehouden en er gewoon stukjes hout achter geplaatst waardoor de schroeven door de 2 platen gyproc in een balkje terecht kwamen en hierdoor toch de nodige houvast hebben. Feit is natuurlijk wel dat we hierdoor beslist hebben om NOOIT nog gyproc te kopen voor wanden (misschien wel voor de valse plafonds aangezien de plafondbalken op 35cm van mekaar staan).

Hoe dan ook hebben we besloten om de opbouw van de bekleding van de buitenmuren aan te passen. Eerst dachten we er enkel een gyproc plaat tegen te schroeven, maar gezien onze ervaringen ermee (zelfs dubbel geplaatste gyproc, stel u voor. Ben er nog niet goed van...) hebben we het volgende beslist: keperwerk op 60cm waartegen we OSB schroeven van 12mm dik waarop we gipsvezelplaten van 10mm dik schroeven. Deze week gaan we het bestellen en binnenkort kunnen we de muren beneden verder afwerken. Nadat alle electrische kabel is gelegd uiteraard.

Oh ja, over electriciteit gesproken: de stopcontacten beneden zijn al helemaal afgewerkt en de meeste schakelaars zijn ook reeds geleverd. Deze week werken we dit dus zeker af en kunnen we eraan denken om de andere kant van de muren ook dicht te maken met een laagje (geluids)isolatie ertussen.

Deze week volgen de foto's nog. 

10:21 Gepost door Rik & Nathalie in Bouw | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Beste Beedee,


Misschien de post eens eventjes opnieuw lezen? Er staat duidelijk in dat er NOOIT nog gyproc in huis komt en dat we de andere muren weldegelijk met gipsvezelplaten hebben afgewerkt. Om precies te zijn is er momenteel (afgewerkt huis) geen enkele gyproc plaat meer in huis te bespeuren: enkel gipsvezelplaten van Fermacell.

Beter eens checken :)


Rik & Nathalie

Gepost door: Rik & Nathalie | 02-06-11

De commentaren zijn gesloten.