19-08-08

WAAAAUW!!!

Hahaaaaa! We hebben de cederbeplanking tegen de voorgevel geplaatst in het lange OLV Hemelvaart weekeinde. Aangezien we absoluut willen vermijden dat zulke prachtige plankjes na verloop van tijd vergrijzen, hebben we ze met een olieverf behandeld. Uiteraard kozen we voor de lichtste tint waardoor het hout vooral tegen UV-stralen wordt beschermd en ze zo min mogelijk donkerder worden met de verflaag erop. Schoonmama heeft ons verrast door de laatste plankjes nog te komen verven op donderdagnamiddag (eigenlijk was het al op dinsdagnamiddag afgesproken, maar bibi was de verfpot vergeten uit de auto te zetten. De pot was dus mee naar het werk en er kon in de namiddag niet geverfd worden. We hebben het dan zelf gedaan en donderdagnamiddag deed zij de laatste 30. Dankuwel!!)

Donderdagavond zijn we dan begonnen met het plaatsen van de verticale latjes waarop de ceder wordt geschoten: geïmpregeneerde panlatten met inox schroeven vast gezet. Dan zijn we begonnen met de plankjes te schieten en achteraf vonden we dat ze nog een beetje te hoog van de grond stonden. Dus op zondag hebben we nog een laagje bijgezet door houtjes op de betonnen muur te zetten waarop dan de laatste (eigenlijk de eerste) rij plankjes werd geschoten.

Genoeg geleuterd. Hier komt dan de foto van zo een beetje het mooiste huis in de wereldwijde omtrek...

Voorgevel-beplanking

 

08:06 Gepost door Rik & Nathalie in Bouw | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

eindelijk! Ik vroeg me al zo lang af wat er tegen die ene, lelijke, niet-bepleisterde plek ging komen. Het resultaat mag er echt wel wezen! Knap gedaan!
groetjes van mister Cijferkes

Gepost door: Cijferkes | 19-08-08

prachtig mooi huis alleen de ceder planken had ik net wel grijs laten worden maar dat is goesting.

Vraagje wat heeft dit huis nu nodig als verwarming?

Gepost door: ruud | 23-08-08

wauw dat ziet er echt prachtig uit.

Gepost door: Schilderwerk Den Haag | 22-09-14

De commentaren zijn gesloten.