26-11-08

Tegels en rolgordijntjes

Lang leve schoonzus!! Aangezien we nog dringend op zoek zijn naar tegeltjes voor in ons badkamertje beneden (herinner jullie dat we eerst moeten schilderen en dus ook tegelen achter de radiatoren), en meer concreet: we moeten ze nog deze week hebben (we hopen dat onze sanitair kerel volgende week kan komen voor de definitieve aansluitingen en dus moeten de radiatoren ophangen), kregen we van schoonzus de tip om in Nederland naar de Praxis te gaan. De website ziet er alleszins veelbelovend uit met fotos van een gigantische collectie tegels, instructievideos voor het plaatsen van tegels in een badkamer en het leukste van alles: ze zijn open tot 21u!! Ongelooflijk belangrijk voor fulltimers zoals wij. Kunnen we vrijdag na een lekker Belgisch frietje naar Nederland gaan. Gesjellich!

09:36 Gepost door Rik & Nathalie in Bouw | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-11-08

Stof afnemen

Neen, neen, we zijn nog niet zo ver dat we al stof kunnen afnemen binnen... helaas... Ik bedoel eigenlijk dat ik stof moet afnemen van deze blog... Al een tijdje niets meer gepost.

Dus een mega update bij deze:

- ik heb de vorige posts voorzien van het nodige beeldmateriaal: een foto van de gevelwerken bij de buren wat we zelf konden doen en hoe onze dekplaat er ondertussen uitziet na het vochtprobleem.

- alle radiatorbuizen zijn gelegd en meer nog: ze steken door de muren uit. Dus de binnenmuren beneden zijn ook al allemaal klaar en we hebben de volledige vloer voorzien van OSB's. Die is dus ook helemaal dicht (uitgezonderd het toilet: hier komt volgende week de electriciteitskabel nog door de dekplaat uit en naar de kast)

- ondertussen zijn de dakwerken nog steeds niet voltooid. Eigenlijk niet te geloven welke excuses die mannen allemaal kunnen verzinnen. Hoe dan ook: tot nu toe een onvoldoende voor onze dakwerker... Positief is dan weer dat we ook geen factuur krijgen... ook niet voor het geleverde en door ons reeds geplaatste materiaal... dikke voldoende...;-))

- alle binnenmuren zijn dus klaar en hebben al een finishlaagje gekregen. Belangrijkste doel hier was om te vermijden dat we verschillende lagen verf zouden moeten plaatsen. Het valt heel goed mee om dit te doen (na een eerste mislukking in het toilet hadden we door hoe het moest). We gaan het deze week nog afwerken want...

- we hebben onze vloer besteld. (eigenlijk is dit dus onze 2de vloer... een heel verhaal... bijna 2 jaar geleden zagen we mooie tegels bij Tegelcenter nr One in Genk. Bovendien in de aanbieding. Dus bestelden we de nodige vierkante meters... Nu echter de OSB-ondervloer ligt moeten we toegeven dat de vloerbalken onvoldoende recht ten opzichte van mekaar liggen en waardoor dus de OSB-platen bewegen als je erover loopt. Hier keramische tegels oplijmen is vragen voor problemen. Dus bestelling geannuleerd... En wat bleek: we zijn ons voorschot kwijt!? En we mogen het absoluut niet gebruiken om wandtegels te kopen voor de badkamer. Dikke 0 voor Tegelcenter nr One!!). Wat we dus gekocht hebben: kurktegels. Heeeeel mooi! Echt waar. Maar... we moeten onze OSB-platen egaliseren. Waarom is dat een probleem? Hiervoor is verwarming nodig. En dat hebben we niet, want onze radiatoren hangen nog niet op. Waarom niet? We hebben nog niet geschilderd. Waarom niet? De muren waren nog niet klaar... Je zou voor minder moe worden, niet? Uiteraard weeral geen probleem: we hebben een schitterend bedrijf gevonden hier in St-Truiden: Biocolor. Zij verkopen verven op basis van leem (16% leem). En weet je wat? Ze kunnen werkelijk elke kleur maken van het kleurenspectrum. Ze hebben een kleurenwaaier (zoals drukkers of ontwerpers dat ook hebben) en aan de hand van de kleurcode die daarop staat, maken zij de verf. We hebben dus onze basiskleuren gekozen met enkele accent-kleuren, maar daar ga ik nu eens niets van vertellen. Mooi wordt het alleszins wel! Ook positief is dat deze verf zo dekkend is dat een 2de laag niet nodig is. En het leukste bewaar ik voor het laatste: 10l van de door ons gekozen kleur uit het standaardgamma kost 86euro en je kunt er 80m² mee schilderen. Ter referentie: in de Brico kost 1l Levi's verf 26 euro, 5l 80euro...

- Dus wordt het de komende weken nog drukker want de timing moet kloppen: eerst de plaatsen achter de radiatoren schilderen, dan de radiatoren ophangen en aansluiten, dan de aansluitingen van de ketel en boiler laten maken, dan egaliseren, dan binnendeuren plaatsen (ja, besteld bij Woning Depot in St-Lambrechts Herk, Hasselt. Dit is de voormalige Kevok die ook nog steeds bestaat als Kevok, maar dan in Genk. In feite zijn de 2 familie van mekaar... enfin wereal een heel verhaal dat ik jullie dit keer ga besparen. Hoe dan ook: zeer aan te raden!) en dan kunnen we eindelijk die mooie kurktegeltjes van Averkurk uit Zonhoven plaatsen. Later kunnen we dan nog verder schilderen.

Zo! Dit is dus een mega-update. Vanavond nog repetitie van de harmonie en volgende week onze eerste info-avond van Kind & Gezin.

Jaja: WIJ ZIJN ZWANGER van ons eerste kindje!!! Wat het is weten we nog niet. Enkel dat het uitgeteld is op mijn verjaardag einde mei 2009! Jippie!!!

En dit is het huis waar ons kindje in zal opgroeien:

Voorgevel-Ceder

18:41 Gepost door Rik & Nathalie in Bouw | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |